50 dingen die ik heb geleerd over iPhone-fotografie

In dit bericht ga je de 50 belangrijkste dingen ontdekken die ik heb geleerd over iPhone-fotografie . In de afgelopen twee jaar heb ik een aantal echt geweldige foto's gemaakt, en minstens tien keer meer foto's die niet zijn geworden zoals ik wilde. Ik heb veel aan fotobewerking gedaan, wat mijn foto's vaak alleen maar erger maakte. Ik heb talloze uren op sociale media doorgebracht om mijn werk te delen en het werk van andere fotografen te volgen. En ik heb veel dingen geleerd in het proces.

Ik hoop dat door het delen van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd, ik je leerproces kan versnellen en je kan helpen enkele van de fouten die ik heb gemaakt te vermijden. Maar het belangrijkste is dat ik je hoop te inspireren om een ​​actievere iPhone-fotograaf te worden. Laten we beginnen!

Algemene iPhoneografie-tips

1. Als je een betere camera koopt, word je geen betere fotograaf.

2. Elke iPhone is goed genoeg om geweldige foto's te maken. Ik heb geweldige foto's gezien die zijn gemaakt met iPhone 3G. Je hebt echt geen excuus.

3. Consistente praktijk is de beste manier om je iPhoneografie te verbeteren. Blijf oefenen, zelfs als je geen ideeën meer hebt, en je zult uiteindelijk iets geweldigs creëren.

4. Behandel je iPhone-camera alsof het een dure DSLR is. Als je je iPhone alleen gebruikt om snelle snapshots te maken, krijg je er nooit meer iets anders uit.

Geweldige foto's maken

5. Leer eerst hoe je geweldige foto's maakt. Alleen dan is het zinvol om het bewerken onder de knie te krijgen.

6. Word een waarnemer van licht. Op een heel fundamenteel niveau draait alles bij fotografie om licht, dus hoe beter je licht begrijpt, hoe beter je wordt.

7. Leer voorspellen hoe de scene in de nabije toekomst gaat veranderen. Verschijnt die persoon na enkele seconden even in de reflectie? Wees voorbereid als dat moment komt.

8. De allerbeste foto's brengen een sterke emotie over of vertellen een geweldig verhaal.

9. Mysterie is de beste manier om een ​​verhaal in je foto's te vertellen. De beste verhalen zitten al in het hoofd van de kijker. Als je mysterie creëert, kan de kijker de lege plekken invullen en een verhaal creëren dat uniek is voor hen.

10. Neem altijd een paar seconden de tijd en pauzeer voordat u een opname maakt. Is dit echt? de beste hoek en de beste compositie , of moet je in plaats daarvan iets anders proberen?

11. De gemakkelijkste manier om je fotografie te verbeteren, is door aan de hoek en compositie te werken.

12. Leer de grondbeginselen van compositie , leer ze op uw gemak te gebruiken en leer hoe u ze kunt doorbreken. Je moet de regels kennen voordat je ze kunt breken.

13. Schakel de rasterlijnen in totdat u begint na te denken over een scène in termen van het raster.

14. Oefen compositie met eenvoudige foto's met veel lege ruimte. Grote open ruimtes zijn perfecte plekken om te beginnen met iPhone-fotografie.

15. Vraag jezelf altijd af wat het hoofdonderwerp van je foto is, of wat het eerste is dat de kijker opvalt. Als er geen onderwerp is, is het dan echt de moeite waard om die foto te maken?

16. Je compositie moet het hoofdonderwerp of de onderwerpen benadrukken. En nee, je onderwerp mag niet in het midden van het beeld staan.

17. Als u uw onderwerp zelfs iets uit het midden plaatst, worden uw foto's aanzienlijk verbeterd.

18. Denk bij foto's in termen van balans. Als je je hoofdonderwerp in een hoek van het beeld plaatst, wil je ook iets interessants in de tegenovergestelde hoek hebben om de compositie in balans te houden.

19. Zet HDR aan voor landschapsfotografie en wanneer de lucht een groot deel van je foto in beslag neemt.

20. Gebruik HDR niet voor foto's van beweging en wanneer je snel veel foto's moet maken.

21. Fotografeer tegen sterk tegenlicht (bijv. zonsonderganghemel) om silhouetten te creëren.

22. Leer hoe u snel de scherpstelling en belichting kunt aanpassen - en hoe u deze kunt vergrendelen door uw vinger ingedrukt te houden.

23. Gebruik nooit digitale zoom. Zoom in met je voeten of snijd je foto's achteraf bij.

24. Gebruik volumeknoppen voor een camera-achtige opname-ervaring.

25. Gebruik de volumeknoppen op uw hoofdtelefoon voor het op afstand ontspannen van de sluiter – of om discreet te blijven bij het maken van foto's in het openbaar.

26. Je zou in staat moeten zijn om de iPhone uit je zak te halen, aan te zetten en de camera binnen twee seconden of minder te openen vanaf het vergrendelscherm. Dat perfecte shot wil je niet missen.

27. Er zijn een aantal geweldige iPhoneography-accessoires op de markt, maar je hebt ze niet echt nodig om geweldige foto's te maken. Het kopen van coole uitrusting maakt je geen betere fotograaf.

Bewerken en apps

28. Geen enkele bewerking kan een slechte foto in een goede veranderen.

29. De gemakkelijkste manier om een ​​goede foto te verpesten, is door gedachteloos sterke vintage-filters toe te passen.

30. Als je filters gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je hun sterkte aanpast. De standaard filtersterkte zal bijna altijd te sterk zijn en resulteren in vreselijk overbewerkte foto's.

31. Je bewerking zou moeten versterken wat al geweldig is aan de foto, en misschien een bepaald gevoel toevoegen dat de boodschap van die foto aanvult. Al het andere is overbodig.

32. Leer eerst de essentiële aanpassingen zoals helderheid, contrast en verzadiging. Alleen dan moet je kijken naar meer geavanceerde effecten en filters.

33. Download geen 50 foto-apps. Koop er maar een paar en zorg ervoor dat je weet hoe je ze moet gebruiken.

3. 4. Snapseed , VSCO-camera , Camera+ en Mexuren zijn geweldige apps om mee te beginnen.

35. Voeg geen tekst toe aan je foto's. Tekst leidt af en ziet er nooit goed uit.

Fotobeheer

36. Zorg altijd voor een back-up van je hele fotobibliotheek. En nog een.

37. Ondanks technologische vooruitgang is een externe HDD nog steeds de meest praktische manier om een ​​back-up te maken van een grote fotobibliotheek. Bewaar het alleen niet in dezelfde tas als uw laptop.

38. iCloud is geweldig voor het automatisch overzetten van je iPhone-foto's naar iPhoto.

39. Bewaar uw bewerkte foto's in een apart fotoalbum voor gemakkelijke toegang.

40. Maak niet meerdere identieke foto's. Vermijd de pijn om ze later te verwijderen. In plaats daarvan moet u de hoek of compositie wijzigen en opnieuw fotograferen.

Delen en sociale netwerken

41. Deel uw werk op sociale netwerken om gemotiveerd te blijven en feedback te krijgen.

42. Volg andere fotografen wiens werk je bewondert om geïnspireerd te blijven en nieuwe ideeën op te doen.

43. Het is oké om de stijl van iemand anders te kopiëren om te leren. Je zult uiteindelijk je eigen unieke stijl ontdekken, dus je hoeft je in eerste instantie geen zorgen te maken over het kopiëren van iemand anders.

44. Probeer niet actief te zijn op 10 verschillende sites voor het delen van foto's. Je wordt er gek van. Kies gewoon je favoriet en doe daar goed werk. Ik plaats alleen mijn foto's op Instagram .

45. Gebruik geen Instagram-filters als je op wilt vallen op Instagram.

46. ​​Reageer altijd op mensen die de tijd hebben genomen om op je foto's te reageren. Gewoon 'dankjewel' zeggen kan een enorm verschil maken.

47. Tag uw foto's niet met elke hashtag die u kent. Je wilt er toch niet uitzien als een spammer?

48. Geef uw foto's geen watermerk. Watermerken zijn lelijk en niemand zal je foto's toch stelen.

49. Deel alleen je beste foto's zodat je feed er geweldig uitziet. Kwaliteit gaat altijd voor kwantiteit.

50. Digitale foto's zijn van voorbijgaande aard. Druk je beste werk af om het tijdloos te maken.

Welke van deze tips zijn jouw favorieten, en is er iets dat je aan deze lijst zou toevoegen? Of is er iets waar je het niet mee eens bent? Laat het iedereen weten in de comments.

Emil Paparklis is de oprichter van iPhone-fotografieschool , een website die mensen helpt betere foto's te maken met de iPhone.

Het idee voor deze post is overgenomen van een soortgelijke post van Misho Baranovic.