Alle American Airlines-vluchten nu met iPads aan boord

 ipad flightbag cockpit

American Airlines gebruikt nu Apple's iPad in al haar vluchten, de tablet vervangt miljoenen pagina's en kilo's documenten die piloten voorheen naar de cockpit moesten dragen. In een aankondiging van maandag zei de luchtvaartmaatschappij dat het overschakelen naar de tablet het bedrijf elk jaar meer dan $ 1 miljoen aan brandstofkosten zal besparen.

Amerikaanse piloten die met de Boeing 777, 767, 757, 737 en de MD-80 vliegen, zullen de iPads gebruiken die zijn uitgerust met de Jeppesen Mobile Terminal Chart-app voor het besturen van gate-to-gate vluchtcontroles. De aankondiging volgt op het feit dat American in 2012 de eerste luchtvaartmaatschappij werd die FAA-goedkeuring kreeg voor tablets in de cockpit...

'Ons programma voor elektronische flightbags heeft een aanzienlijk positief milieu- en kostenbesparend effect', zei David Campbell, vice-president Safety and Operations Performance bij de vervoerder.

'We zijn er trots op dit tot onze andere succesvolle programma's te rekenen die de tools bieden die onze mensen nodig hebben om hun taken veilig en efficiënt uit te voeren', zei Patrick O'Keeffe, Vice President of Airline Operations Technology van American Airlines, in a persbericht .

De release vermeldt dat American Eagle de eerste regionale luchtvaartmaatschappij wordt die de iPad-flightbags vanaf 10 juli in gebruik neemt.

De meer dan 8.000 iPads die in de cockpits van de koerier worden gebruikt, vertaalt zich in: 24 miljoen pagina's verwijderen documentatie, of 35 pond per vliegtuig. Door het gebruikelijke assortiment aan kaarten, diagrammen en instructies van de piloot in de normale pilotentas van het bedrijf te verplaatsen, wordt volgens American 400.000 gallons gas bespaard.

Samen met $1,2 miljoen aan lagere brandstofkosten, kan de verhuizing ook: red de rug van de cockpitbemanning.

Terwijl steeds meer luchtvaartmaatschappijen zich bij American aansluiten door tablets te gebruiken voor de bemanning van passagiersluchtvaartmaatschappijen, moet de FAA nog aankondigen of het zal zijn regels herzien met betrekking tot het gebruik van elektronische apparaten door passagiers tijdens vluchten.