Deze tip kan je iPhone 4S-batterij genezen

Als iemand die het geluk heeft gehad om de afgelopen maanden te testen iOS 5 in verschillende bètafasen moet worden gezegd dat de versie waar we momenteel allemaal van genieten, een lange weg heeft afgelegd sinds de begindagen.

Toen Apple niet zo lang geleden de iOS 5 GM uitbracht, merkte ik meteen dat de batterijduur van mijn iPhone 4 ongeveer de helft was van wat het was. Toeval, dacht ik. Het lost zichzelf wel op, nam ik aan. Nadat ik de iPhone 4S had gekocht, bleef het probleem bestaan. Twitter en forums op het web over verlicht met soortgelijke problemen , en er werden een paar oplossingen voorgesteld, meestal zonder resultaat.Misschien is er licht aan het einde van de tunnel. Het wisselen van een kleine schakelaar in de app Instellingen van iOS 5 kan de sleutel zijn om je iPhone 4S-batterij te genezen ...

Ga naar Instellingen, vervolgens Locatieservices en ten slotte Systeemservices. Helemaal onderaan vindt u een tuimelschakelaar voor 'Statusbalkpictogram'. Schakel dat in en kijk of uw locatiepictogram in de statusbalk verschijnt. Als dat zo is, zijn we misschien iets op het spoor. Zo niet, volg dan de rest van de gids voor het geval dat.

Voor het tweede deel van de test moet u 'Tijdzone instellen' nu uitschakelen. Is het icoon verdwenen? Ik wed van wel, en als dat het geval is, heb je geluk.

Kijk, het lijkt erop dat de GM-release van iOS 5 een bug heeft geïntroduceerd die ervoor zorgt dat de functie Tijdzone instellen ervoor zorgt dat het circuit voor het volgen van locaties constant blijft werken, waardoor de batterij aanzienlijk wordt leeggemaakt. Als je het uitschakelt, kan dit betekenen dat je iPhone niet langer zijn eigen tijdzone instelt wanneer je reist, maar dat is een kleine prijs die je moet betalen als je iPhone meer dan 12 uur meegaat als hij volledig is opgeladen.

Laat de rest van de locatie-instellingen ingeschakeld. Het is niet nodig om dergelijke essentiële functionaliteit te verlammen, en het lijkt erop dat de optie Tijdzone instellen degene is die de levensduur van de batterij beïnvloedt.

We hebben deze methode getest op 4 verschillende iPhone 4s-handsets, waaronder een iPhone 4 en een iPhone 3GS. Allen hebben gemeld dat de levensduur van de batterij drastisch is verbeterd na het uitschakelen van 'Tijdzone instellen'.

Interessant is dat er geen rijm of reden lijkt te zijn waarom sommige handsets het probleem lijken te hebben, en niet alle iOS 5-installaties zorgen er blijkbaar voor dat de bug zich op dezelfde manier manifesteert. Zoals ik al eerder zei, is het nog steeds de moeite waard om de instelling uit te schakelen voor het geval dat, en we hebben een of twee meldingen gehad dat het hoe dan ook een aanzienlijk verschil maakte.

Over wat voor verschil hebben we het dan? Onderstaande screenshots, gemaakt met mijn eigen iPhone 4S voor en na de verandering, vertellen hun eigen verhaal.

We hebben ook vergelijkbare verhalen gehad van andere mensen over de hele wereld.

Speciale dank gaat uit naar Jon Honingbal van PC Pro-faam vanwege het oorspronkelijke idee dat al onze tests op gang bracht.

Probeer dit zelf eens uit en laat ons het resultaat weten. Lukt dit niet, lees dan altijd onze 10 manieren om de levensduur van de batterij te verlengen . Zoals altijd kan uw kilometerstand variëren.