Discover bevestigt toetreding tot Apple Pay 'in de toekomst'

 Apple Pay in actie

Discover wordt lid van Apple's proximity mobiele betalingssysteem genaamd Apple Pay 'in de toekomst', waardoor Iphone 6 en Apple Watch eigenaren om goederen en diensten te betalen met de creditcards van Discover die zijn opgeslagen in de Passbook toepassing, het bedrijf bevestigd in een tweet gisteravond na Apple's persconferentie .

'Geen zorgen', luidt de tweet. 'We zijn in gesprek met Apple om in de toekomst Discover-kaarten toe te voegen aan Apple Pay'.Hier is de tweet van Discover.

Apple Pay werd gisteren aangekondigd naast de Apple Watch, iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Het op nabijheid gebaseerde mobiele betalingssysteem maakt gebruik van NFC-hardware en Touch ID om betalingen te verifiëren, met behulp van de iTunes-backend voor facturering en creditcards die zijn opgeslagen in de Passbook-applicatie.

 Apple Pay een kaart toevoegen

De service wordt gezien als een potentiële nieuwe inkomstenstroom voor het bedrijf uit Cupertino, dat erin is geslaagd deals te sluiten met banken waardoor het transactiekosten kan innen wanneer een gebruiker de aankoop doet, volgens Bloomberg .

Enkele van de grote banken die deelnemen aan Apple Pay zijn JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup en anderen.

Volgens een recent onderzoek van Forrester Research zal de markt voor mobiele betalingen in winkels tegen 2017 verviervoudigen tot ongeveer $ 90 miljard.

Voor het gebruik van Apple Pay op oudere iPhones vanaf de iPhone 5 heb je een Apple Watch nodig, zo bevestigt het bedrijf. De service is: gepland om ergens in oktober te lanceren .

Ben je onder de indruk van Apple Pay en ben je van plan het te gebruiken?