Dit keer niet Samsung, Apple daagt Ericsson voor de rechter wegens LTE-patenten

 Apple Store (Wereld Aids Dag)

Apple klaagt het Zweedse Ericsson aan wegens patenten voor draadloze LTE-technologie rapporten Reuters. Apple beweert dat de patenten van Ericsson niet essentieel zijn voor de industriestandaarden voor mobiele telefonie en dat het buitensporige royalty's eist voor de patenten.

Apple beweert dat het geen inbreuk maakt op de patenten en geen geld verschuldigd is aan Ericsson, maar als een rechtbank in Californië beslist in het voordeel van Ericsson te beslissen, zegt Apple dat het een eerlijk tarief wil.

'We zijn altijd bereid geweest om een ​​eerlijke prijs te betalen om de rechten op standaardpatenten voor technologie in onze producten veilig te stellen', zegt Kristin Huguet, woordvoerster bij Apple, tegen Reuters. 'Helaas zijn we het niet eens kunnen worden met Ericsson over een eerlijk tarief voor hun patenten, dus als laatste redmiddel vragen we de rechtbanken om hulp.'Apple zegt dat Ericsson royalty's wil op basis van een percentage van de prijs van de hele smartphone of tablet, terwijl Apple vindt dat het alleen de waarde van de chip zou moeten zijn als het essentieel wordt geacht voor de industrie.

De overeenkomst tussen Apple en Ericsson dateert van 2008 na de lancering van de originele iPhone.

Apple is de afgelopen jaren de rechtszaal niet uit de weg gegaan, maar het is meestal Samsung waar het in Cupertino gevestigde bedrijf naar op zoek is. In dit geval lijkt het er echter op dat Apple zichzelf probeert te behoeden voor het betalen van wat het denkt dat hoger is dan het zou moeten betalen.

Update: Ericsson heeft tegengeklaagd Apple in een rechtbank in Texas.

Bron: Reuters