Een slimmer toetsenbord in iOS 7 nader bekijken

  iOS 7 (toetsenbord, voorspelling)

Het virtuele iOS-toetsenbord heeft sinds de introductie van de iPhone zes jaar geleden weinig veranderingen ondergaan. Afgezien van een paar kleine stapjes hier en daar, heeft elke nieuwe grote iOS-release weinig opgeleverd wat betreft het verbeteren van de typervaring op iPhones, iPads en iPods.

Op hun beurt hebben ontwikkelaars hun spel gemakkelijk opgevoerd met een aantal op het toetsenbord gerichte aanpassingen voor gejailbreakt apparaten om, je weet wel, gewoon gelijke tred te houden met Android. Virtueel toetsenbord in iOS 7 is natuurlijk doorschijnend en net als andere ijzige panelen die overal in het systeem te zien zijn, vertoont het zwaar vervaagde inhoud eronder voor een aantoonbaar verbluffend effect.Afgezien van de visuele updates, hebben we enkele verbeteringen onder de motorkap opgemerkt in iOS 7 die schijnbaar bedoeld waren om het voorspellende toetsenbord van de iPhone slimmer te maken. Ga voorbij de vouw voor de volledige uitsplitsing ...

Slimmere autocorrectie

In iOS 7 lijkt autocorrectie spelfouten in een combinatie van woorden te kunnen corrigeren, zoals weergegeven in het scherm rechtsboven. In het bijzonder zou iOS 7 aanbieden om 'goed zien' te veranderen in 'we zullen zien' bij het indrukken van de spatiebalk na 'zien'.

In pre-iOS 7-releases bood het virtuele toetsenbord alleen autocorrectie-suggesties voor een woord onmiddellijk voorafgaand aan de spatie. Als bonus lijken sneltoetsen deel uit te maken van het autocorrectiewoordenboek in iOS 7.

Ik heb bijvoorbeeld 'iDownloadBlog' toegevoegd aan het iOS-woordenboek in Instellingen> Algemeen> Toetsenbord> Snelkoppelingen. Door dat of een ander aangepast woord of een andere zin die aan uw woordenboek is toegevoegd, verkeerd te spellen, wordt dit nu gecorrigeerd, zoals hieronder te zien is.  iOS 7 (Toetsenbord, Sneltoetsen 001)  iOS 7 (Toetsenbord, Sneltoetsen 002)

Toetsenbord revisie

Wat de make-over van het iOS 7-toetsenbord betreft, fungeert het nu als een ijzig, doorschijnend paneel. Zoals je hieronder kunt zien, zijn in de Berichten-app groene chatbubbels sterk vervaagd achter het toetsenbord, wat een gevoel van diepte toevoegt.

  iOS 7 (toetsenbord, doorschijnendheid)

Foto's doen geen recht, want doorschijnendheid en vervaging zien er prachtig uit als ze in beweging worden gezien. Nog een visuele tweak: het Dictation-pictogram is enigszins herwerkt en de Dictation-interface toont nu realtime audiogolven die over het scherm bewegen in plaats van paarse stippen zoals voorheen.  iOS 7 (toetsenbord, dictaat, Siri-golfvorm)

iOS 7 virtueel toetsenbord op iPad

Als een vermeende video en schermafbeeldingen van de iOS 7 Beta 1 die op de iPad-simulator in Xcode draait, is alles om langs te gaan, het virtuele toetsenbord op iPads heeft een geweldige nieuwe zwarte variant in Spotlight.

  ios 7 ipad-schijnwerper

Er is ook een knop voor privénavigatie als onderdeel van het toetsenbord in iOS 7 Safari op iPad.  ios 7 ipad safari 2.

Voor wat het waard is, als je privé wilt gaan in Safari op de iPhone en iPod touch, moet je op de knop 'Nieuw tabblad' drukken.

En dit, mijn vrienden, is vrijwel alles wat er is aan het virtuele toetsenbord in iOS 7.

Toetsenbord in OS X Mavericks

Wat OS X Mavericks betreft, het heeft een snelkoppeling herwerkt die de toegang tot speciale tekens vereenvoudigt door op de combo Command-Option-T (of ⌘-⌥-T) te drukken bij het invoeren van tekst in een app.

Met een opnieuw ontworpen palet kun je nu gemakkelijk door tekstwidgets, speciale tekens en emoticons klikken. Er is zelfs een handige klokknop waar je recent gebruikte speciale tekens slechts een klik verwijderd zijn - net zoals het emoji-toetsenbord in iOS.

  OS X Mavericks (paneel met speciale tekens)Zoals opgemerkt door TipsandTricksinMavericks, kunt u dit paneel wegslepen om er een eigen venster van te maken. Oh, en emoticons worden nu verzonden via de Unicode-standaard, wat een grotere platformonafhankelijke compatibiliteit mogelijk maakt.

OS X Mavericks en iOS 7 zullen ook de Bluetooth-integratie verbeteren met native ondersteuning voor Human Interface Devices via Bluetooth, zoals toetsenborden, muizen en gamecontrollers.

En door Bluetooth-verbonden apparaten het Berichtencentrum te laten gebruiken en volledige waarschuwingen op te halen, zouden accessoiremakers in theorie Bluetooth-toetsenborden voor iPads kunnen maken die maanden en zelfs jaren kunnen duren tussen batterijwisselingen en ingebouwde LCD-schermen bevatten om waarschuwingen weer te geven wanneer een iPad in de slaapstand staat modus of niet bij de hand.

Opsommen

Met zelfs het standaardtoetsenbord van Google dat voorspelling en tracering biedt en opties van derden zoals Nuance's Swype, TouchType's SwiftKey en CooTek's TouchPal om de ervaring te verbeteren, neemt de druk op Apple toe om het standaard iOS-toetsenbord open te stellen voor derden.

En als dat gebeurt, staan ​​Android-ontwikkelaars klaar om de leegte in een oogwenk op te vullen. SwiftKey-maker TouchType, bijvoorbeeld, gezegd 'Als en wanneer het toetsenbord wordt geliberaliseerd, zouden we erop springen met de grootste snelheid die we naar de tafel konden brengen' .

En laten we Nuance niet vergeten, wiens Swype-toetsenbordinvoermethode erg populair is op Android-apparaten. Nuance werkt samen met Apple aan Siri-spraakherkenning en we weten dat ze dat doen met Apple gesproken over het implementeren van Swype-technologie, dus er is op zijn minst enige hoop dat Apple zijn opties overweegt.Naar mijn mening zal de dag waarop je een iOS-toetsenbord van derden uit de App Store kunt installeren zeker komen, ook al is het nog niet aan de horizon.

Laat me uw mening weten over de inspanningen van Apple om de typervaring in iOS 7 en OS X Mavericks te verbeteren in de opmerkingen.