Foto's: Apple plant tweede cilindrische glazen Apple Store in China

 pudong_gallery_image1

Te midden van een wereldwijde retailuitbreiding die de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden, dupliceert Apple het iconische ontwerp van de cilinderglasarchitectuur van zijn winkel in Shanghai naar een nieuwe winkel in Chongqing, China. IFO Apple Store meldt dat het in Cupertino gevestigde bedrijf op woensdag de enorme stalen structuur heeft ontmanteld die de ingang bijna het afgelopen jaar bedekte, waardoor een 30 meter hoge glazen structuur werd onthuld die naar de ondergrondse winkel zal leiden, zoals in Shanghai.

De winkel in Chongqing zal op kleinere schaal zijn dan de 40 meter hoge glazen structuur in Shanghai. Foto's die woensdag door de IFO Apple Store-blog zijn geplaatst, lieten een eerste glimp zien van hoe de structuur eruit zal zien.

 guotai_plaza_dec_650_4

Op basis van bouwplannen lijkt het waarschijnlijk dat de tweede glazen Apple Store in de regio halverwege het jaar wordt geopend. De Chongqing-winkel bevindt zich bij de ingang van Guotai Plaza en wordt omringd door grotere, hogere gebouwen. Verder plant Apple ergens dit jaar een derde winkel in het MixC-winkelcentrum.

China is een belangrijk gebied geweest voor de groei van Apple. Volgens Kantar-onderzoek dat woensdag werd gepubliceerd, steeg de verkoop van Apple met 1,1 procentpunt in de drie maanden die eindigden in november 2014, waardoor het aandeel van Apple in de smartphonemarkt in het stedelijke China op 18,1% kwam. China Mobile bleef het belangrijkste kanaal van Apple, met verkopen via de grootste Chinese luchtvaartmaatschappij die 63% van de totale omzet van Apple voor hun rekening namen.

 guotai_plaza_dec_650_2 guotai_plaza_dec_650_1