Haptische intensiteit aanpassen op Apple Watch

 Geluiden en haptische Apple Watch

Om u te waarschuwen voor bepaalde meldingen, tikt Apple Watch op uw pols met behulp van haptische feedbackhardware, de Taptic Engine genaamd. Deze waarschuwingen voelen aan als letterlijke tikken op de bovenkant van je pols en voelen veel anders aan dan traditionele trillingen.

Zoals je zou verwachten, is het mogelijk om de intensiteit van deze haptische waarschuwingen aan te passen via de Apple Watch-instellingen of via de bijbehorende Apple Watch-app op een gekoppelde iPhone. In dit bericht, net als in andere berichten van onze Apple Watch-tutorial serie, we laten je zien hoe.

Hoe de haptische intensiteit op Apple Watch te veranderen

Stap 1: Open instellingen

Stap 2: Open Geluiden & Haptiek

Stap 3: Scrol omlaag en pas de schuifregelaar Ringer en Alert Haptics aan

U kunt hetzelfde doen vanuit de bijbehorende Apple Watch-app op de iPhone

 Haptische Apple Watch-app

Stap 1: Open de Apple Watch-app

Stap 2: Tik op het tabblad Mijn horloge

Stap 3: Tik op Geluid en haptiek

Stap 4: Pas de schuifregelaar Haptic Strength aan naar het gewenste niveau

Prominente haptiek

 Prominente haptische Apple Watch-app

Naast de standaard haptische instellingen, vind je een schakelaar in zowel de app Instellingen op Apple Watch als in de Apple Watch-begeleidende app voor prominente haptiek. De gegeven uitleg is een beetje vaag:

Wanneer dit is ingeschakeld, speelt Apple Watch een prominente haptiek om enkele veelvoorkomende waarschuwingen vooraf aan te kondigen.

Deze functie doet wat de beschrijving zegt; het stuurt een haptische pre-melding om u te waarschuwen dat er een waarschuwing aankomt. Als dat een beetje overbodig klinkt, is dat omdat het zo is. Ik denk dat dit voor mensen is die het heel moeilijk vinden om haptische meldingen op te pikken, zelfs als de intensiteit maximaal is.

Wat vind je van de haptische feedback op de Apple Watch? Denk je dat het substantieel genoeg is?