Hoe iMessage-spam te stoppen

  iMessage-spam

Volgens beveiligingsonderzoeker Tom Landesman is iMessage-spam verantwoordelijk voor 30% van alle mobiele spamberichten. Dit maakt deel uit van een groeiende trend die begon in de afgelopen maanden waar spammers telefoonnummers of e-mailadressen verzamelen die aan iMessage zijn gekoppeld om Apple-gebruikers ongevraagde berichten te sturen in de hoop dat ze op links zouden klikken en kopen wat de spammers proberen te verkopen.

Volgens Wired, wie? citeert Landesman kan het opzetten van zo'n spamcampagne net zo eenvoudig zijn als het verzamelen van e-mailadressen en telefoonnummers van over het hele internet, en AppleScript gebruiken om een ​​paar regels codes te schrijven en de massale iMessage-spam te automatiseren.In dit bericht delen we enkele tips over hoe u uzelf kunt beschermen en iMessage-spam kunt stoppen.

Blokkeer de afzender

Het eerste dat u wilt doen bij het ontvangen van ongevraagde berichten, is de afzender blokkeren. De mogelijkheid om iemand te blokkeren is een functie die samen met iOS 7 in 2013 werd geïntroduceerd. We hebben het eerder besproken hoe u kunt voorkomen dat iemand contact met u opneemt. Of het nu een telefoontje, bericht of FaceTime-oproep is, iOS geeft je de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat deze persoon nooit meer contact met je kan opnemen.

Stap 1: Selecteer in de Berichten-app het gesprek met spamberichten.

Stap 2: Tik op het pictogram 'i' in de rechterbovenhoek van het scherm.

Stap 3: Tik op het e-mailadres van de spammer bovenaan het scherm.

Stap 4: Scroll naar beneden en tik op 'Blokkeer deze beller'.

De afzender kan nog steeds berichten verzenden, maar deze berichten zullen nooit naar u toe komen.

Het nadeel van deze methode is dat spammers meerdere e-mailadressen gebruiken om hun berichten te verzenden, wat betekent dat ze waarschijnlijk nog steeds contact met je kunnen opnemen vanaf een ander e-mailadres als ze dat willen.

Alleen meldingen van uw contacten weergeven

Als het blokkeren van de afzender niet voor u heeft gewerkt, kunt u drastischere maatregelen nemen door alleen meldingen toe te staan ​​van contacten die in uw adresboek staan. Door deze stappen te volgen, zorgt u ervoor dat u alleen meldingen krijgt van de mensen die in uw adresboek staan.

Stap 1: Ga naar Instellingen > Berichten.

Stap 2: Scroll naar beneden en zoek naar de optie Onbekende afzenders filteren.

Stap 3: Activeer deze optie.

Er zijn twee nadelen aan deze methode. Ten eerste ontvang je nog steeds die spamberichten. Je telefoon gaat niet over en geeft geen melding weer, maar elk bericht wordt nog steeds geregistreerd in je Berichten-app. Het tweede nadeel is dat als iemand die niet in je adresboek staat je een sms stuurt, je het misschien mist, of op zijn minst even duurt voordat je beseft dat je een bericht van een legitiem persoon hebt ontvangen.

Spam melden bij Apple

In juli vorig jaar, Apple geïntroduceerd een manier om spamberichten rechtstreeks aan hen te melden. Toegegeven, dit is een erg omslachtige manier om spam te melden, en Apple zou zeker een betere manier moeten vinden, maar hier zijn de stappen die je moet volgen:

Stuur een e-mail naar imessage.spam@iCloud.com met daarin:

  • Een screenshot van het spambericht
  • Het e-mailadres of telefoonnummer van de spammer
  • De datum en tijd waarop het spambericht is ontvangen

Het nadeel is natuurlijk dat het een pijnlijk proces is. Volgens het Wired-artikel waarnaar hierboven wordt verwezen, duurt het enkele dagen voordat Apple reageert op die spamrapporten, waardoor de efficiëntie van dit proces echt in twijfel wordt getrokken.

Schakel iMessage uit

Drastische tijden vragen om drastische maatregelen ... Als je Berichten-app overloopt van spam-iMessages, moet je misschien overwegen om iMessage helemaal uit te schakelen en uitsluitend op sms te vertrouwen om berichten naar vrienden en familie te verzenden.

U kunt iMessage uitschakelen door naar Instellingen> Berichten> te gaan en iMessage uit te schakelen.

Dit voorkomt dat u iMessages via mobiel of wifi verzendt, maar u ontvangt in ieder geval geen spam meer.

Zoals u kunt zien, is er geen echte gegarandeerde manier om te voorkomen dat u iMessage-spam ontvangt, tenzij u thermonucleair wilt gaan en iMessage helemaal wilt uitschakelen. Hopelijk zal Apple werken aan het opzetten van betere systemen die spammers markeren en blokkeren, of je in ieder geval in staat stellen om spam op een efficiëntere manier te melden.

Foto: Casey Morell