Nieuw rapport zegt dat iOS 9 zich moet concentreren op stabiliteits- en prestatieverbeteringen

 iOS 8-teaser 001

Een nieuw rapport van 9to5Mac's Mark Gurman beweert dat iOS 9 een release in Snow Leopard-stijl zal zijn, waarvan er een wordt gezegd om te pauzeren bij innovatie om zich te concentreren op stabiliteits- en betrouwbaarheidsverbeteringen.

Een 'enorme' focus van iOS 9 ligt op het oplossen van bugs, het handhaven van de stabiliteit en het verbeteren van de prestaties 'in plaats van alleen te focussen op het leveren van belangrijke nieuwe toevoegingen', schrijft de auteur.

iOS 9 heeft naar verluidt de codenaam Stowe, naar een skiresort in Vermont. Stabiliteit verkopen als een tentpole-functie is niet zo bijzonder in het licht van de recente softwareproblemen van Apple die zijn hoogtepunt hebben bereikt met een mislukte iOS 8.0.1-release, een overvloed aan bugs en verschillende klachten van gebruikers over iOS 8 en OS X Yosemite die onaf en ruw aanvoelen de randen.

'Apple zal zich ook blijven inspannen om de omvang van het besturingssysteem en de updates beheersbaar te houden, vooral voor de vele miljoenen eigenaren van iOS-apparaten met 16 GB-apparaten', voegt het rapport eraan toe.

Naast verbeteringen onder de motorkap, zou iOS 9 ook een paar nieuwe gebruikersgerichte functies uitbrengen, zoals routebeschrijvingen voor openbaar vervoer en indoor-modi in Apple Maps.

 iOS 9 mockup-teaser 001

De auteur speculeert dat Apple het onderhoud van zijn mobiele besturingssysteem zou kunnen vereenvoudigen door zich te concentreren op iOS-apparaten die worden aangedreven door zijn intern ontworpen 64-bits processors: de A7-, A8- en A8X-chips.

Als de geschiedenis een indicatie is, zal de herfst van 2015 ons nieuwe iPhones en iPads brengen met de A9- en A9X-chips, terwijl de iPhone 5c, originele iPad mini en iPod touch van de vijfde generatie waarschijnlijk niet meer leverbaar zijn. Als dit waar is, zal de line-up van iOS-apparaten van Apple eind 2015 64-bits A7-, A8- en A9-processors gebruiken.

Onze recente peiling heeft gevraagd of Apple moet breken met het jaarlijkse OS-releaseschema. De helft van de respondenten zei dat het zou moeten, maar alleen als een langere releasecyclus leidt tot een snellere, stabielere iOS.

De poll is hieronder ingesloten, dus breng een stem uit als je dat nog niet hebt gedaan.

Een iOS 9-release in Snow Leopard-stijl zou helemaal cool zijn, als je het mij vraagt.

Wat is uw standpunt over dit onderwerp?

Moet Apple zich houden aan het jaarlijkse OS-releaseschema?

Of moet het zijn technici meer tijd geven om de code te perfectioneren en iOS te verzenden wanneer het klaar is, in plaats van een halfbakken iOS-vernieuwing te positioneren als een reden om nieuwe apparaten te kopen.

Bron: 9to5Mac