Rap Genius brengt nieuwe iPhone-app uit om songteksten te begrijpen

 genie 1

Rap Genius, de website gewijd aan de annotatie en interpretatie van songteksten, poëzie en andere vormen van tekst, heeft een nieuwe mobiele app voor de iPhone uitgebracht. Zoals je zou verwachten, zijn het in wezen de belangrijkste functies van de site, verpakt in een native applicatie.

Op het eerste gezicht ziet de app er goed uit. Het is leuk om te zien dat een app tegen de stroom in gaat met een donkerder thema, en de tekst en afbeeldingen lijken scherp. En qua functionaliteit treft het alle grote functies, zoals de Shazam-achtige Genius Recognition Technology...

Uit de App Store-beschrijving:

Ben je ooit in de war geraakt door de songtekst van een nummer? Of vroeg je je af wat je favoriete artiest bedoelde met een regel? Nu hoef je je hier nooit meer zorgen over te maken (of wat dan ook!). Genius breekt songteksten af ​​met regel voor regel annotaties, waarvan vele door de artiesten zelf zijn bijgedragen.

Genius is niet alleen een muziek-app; het is uw zakgids voor de menselijke cultuur. Dus of je nu op zoek bent naar de ware betekenis van een zin uit The Great Gatsby, een uiteenzetting van de laatste toespraak van president Obama of een gids voor Matthew 25, we hebben je.

En hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van Genius:

– Leg cryptische lijnen uit
- Onthul referenties en inside jokes
– Definieer ongebruikelijke termen
– Technische aspecten van liedjes opsplitsen
– Geef context – hoe past een nummer in het andere werk van de artiest? Met het genre als geheel?
- Houd je telefoon tegen de muziek, activeer onze Genius Recognition Technology™ en zie, de geannoteerde songteksten verschijnen!
- Vind songteksten voor alle nummers in uw iTunes-bibliotheek

De app biedt toegang tot geannoteerde songteksten voor miljoenen nummers, met uitsplitsingen en uitleg van de betekenissen achter zinnen en verwijzingen in muziek. Veel van de inhoud op de site is door gebruikers gegenereerd, met behulp van een wikipedia-achtige vorm van bijdragen.

 genie 2

In mijn korte tijd met de Rap Genius-app, moet ik zeggen dat het echt goed gedaan lijkt. Ik raad iedereen die geïnteresseerd is in muziek en vooral het leren en begrijpen van songteksten aan om het eens te proberen. geniaal is beschikbaar in de App Store gratis.