Review: iZON Wi-Fi-videomonitor en de bijbehorende iOS-app

Zoals de Oog zonder deksel van Sauron staart iZON zonder te knipperen uw huis in en neemt alles in zich op. Eng, toch? Nou, niet precies, want er zijn veel toepassingen voor een Wi-Fi-compatibele videomonitor thuis, op kantoor of in het buitenland. De iZON, uitgesproken als 'eyes-on', biedt een enkele videofeed via een draadloos netwerk dat door het iZON-serversysteem wordt gestreamd, waardoor de gebruiker overal ter wereld toegang heeft tot de feed met uw iOS-apparaat. Als het nodig is dat u op twee plaatsen tegelijk bent, kan de iZON uw ogen en oren zijn, of u nu naar uw pasgeborene, gekke huisdier of de voordeur kijkt...

Ogen en oren

De iZON is niet groter dan een iPhone en ondersteunt tot 1,5 Mbps VGA-video bij 30 fps met een kijkhoek van 60 graden. De mono audio is 40 Hz – 8 kHz, sample rate 16 kHz en reageert op geluidsniveaus tussen 35 dB en 95 dB. Het apparaat biedt opgenomen en realtime streaming via de bijbehorende app, zolang het netwerk de bandbreedte kan ondersteunen. Met 30 fps is de opgenomen video redelijk vloeiend, maar zelfs op mijn 'N'-netwerk, naast de router geplaatst, is de videobeeldkwaliteit niet goed genoeg om gezichten, zelfs aan de andere kant van de kamer, met veel detail te onderscheiden. Als iemand inbreekt in het huis, weet ik niet zeker hoe goed de videofeed zou zijn bij het bepalen van de dader.De iZON is niet in staat om nachtzicht te bieden in volledig donkere omgevingen, omdat het geen infraroodmogelijkheden heeft. Volgens de fabrikant verbetert IR de kijkmogelijkheden in het donker, maar kan videofeeds onder normale lichtomstandigheden overbelicht worden. Ondanks het ontbreken van IR, is het apparaat verbeterd voor omstandigheden met weinig licht die beweging in een kamer kunnen detecteren met slechts een nachtlampje van 7,5 watt.

Nadat ik de iZON enkele maanden had gebruikt, inclusief voor en na de nieuwe firmware-upgrades, vond ik het apparaat het meest nauwkeurig als kamermonitor in tegenstelling tot een naar buiten gerichte beveiligingscamera. Buiten kijkend, pikte de camera vaak 'gebeurtenissen' op die, eenmaal bekeken, helemaal geen gebeurtenissen leken te zijn. Het meest irritante is dat elke keer dat er een onweersbui langskomt, elke blikseminslag als beweging wordt geregistreerd, vooral bij gebruik 's nachts.

Binnenshuis ziet de camera een meer gecontroleerde omgeving. De geluiden en bewegingen zijn beter voorspelbaar, in die zin dat het weer geen nadelige invloed heeft op de alarmsystemen die via de bijbehorende app worden geactiveerd. Frustrerend is echter dat het gebrek aan nachtzicht de mogelijkheid verhindert om een ​​klein kind of huisdier in de gaten te houden in een kamer waar ze slapen. Een voordeel van de hardware is dat de basiseenheid een koepelmagneet is die de camera een beetje een draaihoek geeft, zodat precies de juiste plek wordt bewaakt.

iZON-app

Om te beginnen, het gratis, universele Stuurpen iZON app leidt de gebruiker door de eerste installatiestappen die de iZON-camera activeren, toevoegen aan het thuisnetwerk, een STEM: iZON-account aanmaken en de initiële voorkeuren voor meldingen aanpassen. Om te voorkomen dat iedereen verveeld wordt met een uitleg over hoe je het apparaat kunt verbinden met het wifi-netwerk, bekijk je de instructies voor jezelf, indien geïnteresseerd. Ik zal opmerken dat het een eenvoudig proces is, maar het vereist een beetje geduld, vooral als je een ouder apparaat naar het nieuwe systeem wilt upgraden. Er zijn verschillende stappen om alles in gebruik te nemen, maar de app-gids is eenvoudig. Over het algemeen duurt het ongeveer 5-10 minuten om van de doos volledig operationeel te zijn.

Eenmaal actief, is de app een krachtig hulpmiddel waarmee de gebruiker de videofeed van meerdere iZON-units overal ter wereld kan bekijken, inclusief het maken van instellingen. Zodra een individuele camera uit de lijst is geselecteerd, kan de live feed worden bekeken, met een optie om handmatig te beginnen met opnemen. Detectie-instellingen zijn inbegrepen met aan/uit-schakelaars voor ruis en beweging en, nog belangrijker, gevoeligheidsspectra voor elk. De ruisoptie bepaalt of en hoe hard een geluid moet zijn om de push-alert te activeren. Evenzo is de motion capture een beetje complexer.

Het livebeeld dat door de camera in het instellingenvenster komt, zorgt voor een bewegingsdetectie-overlay. De groene box kan worden aangepast aan een specifiek deel van het zichtbare gebied, zoals de voordeur, en waarschuwt alleen voor beweging binnen die bepaalde ruimte. Het gevoeligheidsspectrum bepaalt hoeveel van het gespecificeerde gebied beweging moet vertonen voordat de pushmelding wordt geactiveerd en de opname begint.

Beveiligde video-uploads worden geactiveerd door ruis en bewegingsgebeurtenissen, zoals ingesteld door uw voorkeuren. Het systeem maakt 5 seconden voor het evenement een back-up en uploadt een video van het hele evenement, tot een maximum van 30 seconden, om later te bekijken via het waarschuwingsgedeelte van de app. Er worden maximaal 25 video's per dag opgeslagen op het gratis Stem-account. Er is echter geen limiet aan het aantal pushmeldingen. Deze waarschuwingen verlopen na zeven dagen, maar specifieke waarschuwingen kunnen worden opgeslagen, met een maximum van 100.

Conclusie

Gedurende mijn tijd bij de iZON heb ik er een soort haat-liefdeverhouding mee gehad. Ik hoopte echt om het te gebruiken als een buitenmonitor die mijn voordeur in de gaten houdt en me waarschuwt wanneer de UPS-man nog een gadgetpakket aflevert. Na vele dagen met uitzicht op mijn veranda, werd ik gewoonlijk op de hoogte gebracht door 'gebeurtenissen' die nooit echt iets bleken te zijn. Het aanpassen van de gevoeligheid op het geluid en de beweging is een kat-en-muisspel en er is geen echt nachtzicht.

Ik ben wat meer gewend geraakt aan de iZON en het perfectioneren van de geluids- en bewegingsbediening is een spel van oefenen en geduld. De video-uploads werken goed en regelmatig, dankzij de nieuwe firmware-update en Stem-cloudservices. De live audiofeed klinkt echter altijd verschrikkelijk, vol met luide ruis die niet kan worden gecontroleerd. Over het algemeen is de hardware redelijk, alleen plastic op plastic, maar ik hoopte op iets meer, vooral met een verkoopprijs van $ 129,95 . Er is een goedkoper aanbod op Amazon , maar zorg ervoor dat u het 'iZON 2.0'-model voor uw juiste land (VS, EU, AUS, China, JAP) en het nieuwste modelnummer koopt: WRM-W(?)0-01, afhankelijk van het land.

Raad ik het aan? Nee, niet bijzonder. Met onbetrouwbare app-bedieningen, het ontbreken van verschillende belangrijke functies zoals tweerichtingsaudio, nachtzicht en meer videobewakingsuploads, zijn er een paar concurrerende apparaten die net iets duurder zijn, maar deze functies bieden. iZON bereikt een directe prijs en als de kosten een probleem zijn, moet je hier blijven. Persoonlijk heb ik niet veel aan een wifi-thuisbewakingssysteem, maar als ik dat wel zou doen, zou ik een beetje van streek zijn door de prestaties van dit model.

Voordelen:

  • Registreert 'gebeurtenissen' en slaat ze op voor later bekijken, in app
  • Gratis account voor cloudservices
  • Wijzig het gedetecteerde gebied in de videofeed
  • Audio- en videogevoeligheidsniveaus wijzigen

nadelen

  • Gevoeligheidsniveaus zijn moeilijk te voorspellen
  • Kan niet worden gebruikt als buitenmonitor
  • Waarschuwingen kunnen vervelend worden als de instellingen niet nauwkeurig zijn
  • Beperkt aantal video-uploads van evenementen
  • Prijs

Gebruikt iemand van jullie momenteel een wifi-camerasysteem? Welke gebruik jij en hoe bevalt het?