Surfen op internet vanuit het Berichtencentrum

 NCBrowser 8

NCBrowser 8 is een jailbreak tweak waarmee u op internet kunt surfen via het Berichtencentrum in iOS. Het meest voor de hand liggende voordeel om dit te kunnen doen, is dat internet nu direct toegankelijk is vanuit elke app, dankzij de vervolgkeuzelijst van het Berichtencentrum. In een notendop, NCBrowser 8 biedt u pseudo-multitasking-mogelijkheden tussen een app en de webbrowser in Berichtencentrum, en het kan naar wens worden aangepast via de voorkeuren van de tweak.

Na het installeren van NCBrowser 8, roept u eenvoudig het Berichtencentrum op en ziet u een nieuw tabblad 'Browser' naast de tabbladen Vandaag en Meldingen. De browser in NCBrowser 8 bevat de meeste functies die u van een browser mag verwachten: een adresbalk, knoppen voor terug en vooruit, een vernieuwingsknop, startknop, enz. Naast de standaardfuncties vindt u een pop-upknop voor Google Zoeken, een knop voor volledig scherm en een knop voor openen in Safari/kopieerlink.

Binnen de voorkeuren van de tweak vindt u een enorme hoeveelheid opties die zijn gericht op het aanpassen van de functionaliteit van de browser. U kunt snelkoppelingen instellen die verschijnen wanneer u de startknop in de NCBrowser-interface ingedrukt houdt, u kunt de statusbalk verbergen in het Berichtencentrum, de tabbladen verbergen en alleen vertrouwen op veegbewegingen en zelfs NCBrowser het standaardtabblad maken bij het openen van het Berichtencentrum.

 NCBrowser 8

U vindt ook extra opties in de voorkeuren van NCBrowser voor het configureren van de manier waarop de browser er vanuit een visueel perspectief uitziet. Binnen in het paneel 'Browser aanpassen' vindt u opties voor tekstkleur, knopkleur, UI-kleur, adresveldkleur en meer.

Een ander duidelijk voordeel van het gebruik van NCBrowser is de mogelijkheid om op internet te surfen zonder uw apparaat te ontgrendelen. Roep eenvoudig het Berichtencentrum op vanuit het vergrendelscherm en u hebt toegang tot een volledige webbrowser zonder dat u uw apparaat hoeft te ontgrendelen. Dat is heel fijn om te hebben als je even snel iets moet opzoeken. U vindt zelfs een dimvertragingsoptie voor vergrendelscherm in de voorkeuren van NCBrowser om de time-outinstellingen voor het vergrendelscherm aan te passen.

NCBrowser 8 heeft een lange weg afgelegd in zijn ontwikkelingscyclus. De vorige versie van de tweak had talloze instabiliteiten, maar deze nieuwste versie lijkt veel steviger te zijn, hoewel ik tijdens het testen nog steeds een crash of twee heb ervaren. Gezien de functieset en het feit dat de ontwikkelaar zich inzet om het beter te maken, heb ik er geen probleem mee om het aan te bevelen.

Wat vind je van NCBrowser 8? Het is $ 2,99 op Cydia's BigBoss-repo.