Telltale Games kondigt zijn allereerste miniserie aan genaamd The Walking Dead: Michonne

 The Walking Dead Michonne-teaser 001

Telltale Games, de makers van nogal populaire filmische platformonafhankelijke games zoals The Walking Dead, Game of Thrones en The Wolf Among Us, aangekondigd op de E3 een gloednieuwe miniserie voor de iPhone en iPad genaamd The Walking Dead: Michonne.

Ontwikkeld door Skybound en ontworpen als de volgende aflevering in The Walking Dead: A Telltale Games Series, speelt de game zich af tussen nummers #126 en #139 in de stripreeks en bevat het bijzonder populaire Michonne-personage.

Door te breken met het gevestigde formaat van vijf tot zes afleveringen, zal deze uit slechts drie mini-afleveringen bestaan. Het uitgangspunt geeft je de opdracht om te onderzoeken wat Michonne weghaalde van Rick, Ezekiel en de rest van haar vertrouwde groep, en wat haar terugbracht.

'In veel opzichten is Michonne zelf een weerspiegeling van de wereld van The Walking Dead', leggen Robert Kirkman, maker van The Walking Dead, en Telltale's eigen Kevin Bruner uit.

Door de wereld van de strip en Telltale's verhalen dichter bij elkaar te brengen, ervaar je Michonne's uitdagingen uit de eerste hand, waarbij jouw keuzes haar reis vormgeven.

'Ze is brutaal en koud aan de buitenkant, maar diep onder wat gebroken is, blijft ze hoopvol en probeert ze zich een weg te banen uit de duisternis die haar omringt.'

De game gaat dit najaar in première op Mac en Windows-pc's, iOS, Android, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One en Xbox 360.

Je hebt minimaal de eerste aflevering van The Walking Dead: Season Two nodig, momenteel gratis te downloaden , om The Walking Dead: Michonne te spelen.

'We zullen daar meer informatie over hebben dichter bij de premièredatum', zeiden ontwikkelaars.

Bron: Telltale-spellen