Veilig toegang krijgen tot Gmail met een QR-code [Video]

Normaal zou ik niet durven inloggen op mijn Gmail-account vanaf een openbare terminal, maar deze op QR gebaseerde login van Google is zeker een stap in de goede richting vanuit veiligheidsoogpunt.

Zoals voor het eerst gemeld door Ian Paul van PC World kunt u zich nu veilig aanmelden bij uw Gmail-account zonder uw gebruikersnaam of wachtwoord op een computer te typen.Het werkt door in plaats daarvan je iPhone te gebruiken als authenticatiemiddel, en het is een behoorlijk gelikte manier om relatief veilig te blijven tegen wachtwoordjackers. Videodemonstratie binnen.

http://www.youtube.com/watch?v=DRgihqFbgPI

Stap 1: Om de service te gebruiken, hoeft u alleen maar naar https://accounts.google.com/ on your computer. There, you will be presented with a QR code that will assist you in the login process te navigeren.

Stap 2: Laad vervolgens de Google-app op uw iPhone en maak een foto van de QR-code met behulp van de camera-optie.

Stap 3: Als u al bent aangemeld bij de Google-app, zou deze u moeten vragen om 'te beginnen met Gmail'. Tik op die knop en de pagina met de QR-code wordt automatisch aangemeld bij uw Gmail-account. Als u niet bent aangemeld bij de Google-app, moet deze u om uw inloggegevens vragen en daarna inloggen.

Dit lijkt een relatief veilige methode om vanaf een openbare plaats in te loggen op uw account. U moet nog steeds een paar beveiligingstips in gedachten houden zoals Paul naar voren brengt in zijn artikel , maar als je een goed gevoel voor veiligheid gebruikt, is de kans groot dat het goed komt.

Uiteindelijk zou ik nog steeds niet aanraden om er een normale gewoonte van te maken om in te loggen op je accounts vanaf openbare plaatsen of via gratis wifi, maar als je in de problemen zit, kan dit je gemoedsrust geven.

Wat vind je ervan om op deze manier in te loggen op je Gmail-account?