ZAGG's Origin draadloze luidsprekercombinatie [review en weggeefactie]

  ZAGG_28_NOV_098-Bewerken

De Bluetooth-luidspreker maakt zijn weg als universele luidspreker voor alle mobiele apparaten. Zoals ik in een vorige al zei Bluetooth spreker afronden vorige week lijkt het erop dat meer bedrijven de markt voor Bluetooth-luidsprekers betreden. Het lijkt er ook op dat minder bedrijven dock-gebaseerde luidsprekers produceren. Nadat Apple de speciale iPhone-aftermarket op zijn kop had gezet door de 30-pins kabel te elimineren, willen minder bedrijven doorgaan met het kiezen van een Lightning-pin-specifieke optie. Met de universele Bluetooth-standaard maakt het bedrijf niet alleen hun ontwerp toekomstbestendig, maar werken alle mobiele apparaten moeiteloos, waardoor dure speciale iPhone-modellen worden voorkomen.

ZAGG (je kent ze als een van de originele iPhone-skinbedrijven) vertakt zich ook in de mobiele mediascene. Niet langer alleen het bedrijf InvisibleShield, ZAGG en hun nieuwe dochteronderneming iFrogz maken hun handen vuil op een platformonafhankelijke manier. Van skins tot cases tot audio, er is zeker een diversificatie voor het bedrijf. Ik heb een nieuw paar van hun kunnen beoordelen Bluetooth-hoofdtelefoon een paar weken terug en vandaag, een nadere blik op de ZAGG Bluetooth-luidspreker, zou iedereen moeten laten smeken om meer.

De ZAGG Origin, die zijn eerste plons maakte bij DEZE 2013 was tot voor kort aan mijn radar ontsnapt. Met een gestroomlijnd ontwerp en een krachtig geluid, was ik verheugd om een ​​recensie-eenheid te ontvangen. Origin ziet er misschien uit alsof het gewoon een ander onderdeel is van de gemiddelde Bluetooth-reeks, maar een afneembare begeleidende luidspreker is het tweede deel van een een-tweetje op weg naar succes...

Ontwerp en bruikbaarheid

Een zilveren honinggat van geluid, de Origin ziet er bescheiden uit. Het is eigenlijk vrij eenvoudig, met een eenvoudige grill aan de voorkant en gesneden zijkanten. De voorplaat is een zilver geperforeerd metalen paneel met een klein en onopvallend ZAGG-logo aan de onderkant. De volledige eenheid is ongeveer 8 'lang, 14' breed en 6 'diep, wat een kleine voetafdruk is gezien de geluidskwaliteit. Het zou gemakkelijk op een standaard kantoorbureaublad moeten passen, rekening houdend met uw andere snuisterijen. Desgewenst vindt de Origin zelfs een knus huisje op een klein nachtkastje.

  NIEUW Oorsprong Front_1

Het belangrijkste voor de Origin, en de reden waarom ik gemakkelijk verliefd werd, is de kleine draagbare luidspreker. De draagbare luidspreker is de definitie van Mini Me, te lenen van Austin Powers. Laten we het omwille van het gesprek Origin Mini noemen. Origin Mini lijkt precies op Origin, zelfs tot aan ontwerphoeken, materialen en branding. Origin Mini fungeert als het brein van het complete pakket en sluit naadloos aan op de achterkant van Origin en onderhoudt de Bluetooth-verbinding. Een contactverbindingsplaat geeft audio-Bluetooth-signalen door aan de Origin, wanneer Origin Mini is gedockt.

Omdat de Origin Mini de verbinding in stand houdt, is het opnemen van je muziek een kwestie van de Mini pakken. Zelfs terwijl muziek speelt, kun je door de Mini vast te pakken en weg te lopen van de Origin continu audio afspelen. Zodra de Mini is gescheiden, begint hij de audio af te spelen die van uw apparaat is ontvangen. Door de Mini weer op de Origin te plaatsen, schakelt de muziek over naar het luidsprekerdock van volledige grootte. Terwijl de Mini is gedockt, gebruikt hij niet alleen contactplaten om audio door te geven, maar ook om de aangedreven basis op te laden.

  NIEUW Oorsprong Terug_1

Deze full-size en miniversie onderscheidt de ZAGG Origin echt van de concurrentie. Toegegeven, ik ben niet de meest ervaren liefhebber van Bluetooth-luidsprekers, maar ik heb nog nooit een concurrent zo'n robuuste optie zien aanbieden. Muziek afspelen via de Origin is een geweldige ervaring en de koppeling met een grab and go-optie is uitstekend. Elke keer, zowel komend als gaand, schakelt de muziek eenvoudig tussen de units. Indien gedockt, speelt de luidspreker van volledige grootte muziek af. Indien losgekoppeld, neemt de draagbare luidspreker het over. Omdat Bluetooth de beperkende verbinding is, kan muziek niet tegelijkertijd naar zowel de desktop- als draagbare luidsprekers worden gestreamd.

Ik hou van de moderne hoekige benadering van het ontwerp en het wordt geaccentueerd in een mooie aangepaste doos. Als een zelfverklaarde nette freak, zelfs als mijn vrouw het er niet mee eens is, waardeer ik de rubberen voetzool van het apparaat, die uitstekend werk doet om krassen op het meubilair te voorkomen.

Dankzij de ingebouwde knoppen is het apparaat ook eenvoudig te bedienen. De draagbare luidspreker, die opnieuw fungeert als het brein, bevat bedieningsknoppen voor afspelen/pauzeren, volume en het overslaan van nummers. Bovendien bevinden de Bluetooth-schakelaar, aux-in en oplaadmicro-USB-poort zich allemaal op de draagbare luidspreker. De desktopluidspreker heeft een aux-in, USB-stroompoort en volumeregelaars. Om het pakket compleet te maken, wordt er ook een volledig functionele afstandsbediening meegeleverd, voor het geval u niet in de buurt bent van uw apparaat en het apparaat.

Geluid

Met veel innovatief ontwerp, is geluid het belangrijkste bij het overwegen van een luidspreker. Origin desktop-speaker biedt een volledig scala aan mogelijkheden met een speciale 4 'subwoofer van 3,6 ohm, 2 midrange-luidsprekers van 3,5 ohm en 2 tweeters van 8 ohm. De frequentierespons is 20Hz – 20KHz. De begeleidende luidspreker heeft een smallere frequentierespons, tussen 80 Hz en 15 KHz en slechts twee 1,5″-luidsprekers met volledig bereik bij 3 Ohm.

Voor een desktop Bluetooth-optie zorgt de Origin echt voor een uitstekend geluid. Ik heb een tijdje naar moderne top 20-muziek geluisterd, die fantastisch klonk. Gewone artiesten als Daft Punk, Lady Gaga en Katy Perry waren uitstekend. Meer hippoartiesten, zoals Ryan Lewis en Macklemore, gaven de Origin ook een goede flex. Klassieke rock met zware akoestische gitaar, waaronder de Eagles, klonk ook helder en schoon.

Nu, voor de audiofielen in de groep, klinkt dit apparaat nog steeds als een desktop Bluetooth-luidsprekerset. Je kunt het verschil horen, hoe goed een desktop-eenheid ook wordt, het blijft een desktop-eenheid. Als u op zoek bent naar geluid van thuisbioscoopkwaliteit uit een Bluetooth-luidspreker, geef het dan op. Gebruik geen soundbar en verwacht 5.1 surround sound, wat een vergelijkbare verwachting zou zijn.

  ZAGG_28_NOV_123-Bewerken

Als je op zoek bent naar een sounddock die een kamer en de meeste aangrenzende kamers gaat vullen, dan is de Origin de juiste keuze. Als je een audiofiele, extreem veeleisende smaak hebt, blijf dan lopen. Maar voor de prijs ben ik er zeker van dat je moeite zult hebben om een ​​beter klinkende eenheid te vinden. Ik heb een Bose-dock gehoord in het bereik van $ 300 en durf te wedden dat de ZAGG Origin een geweldig gevecht levert, misschien zelfs de strijd wint in een blinde geluidstest. Neem mijn woorden, ZAGG is al lang voorbij met het maken van iPhone-skincovers. De Origin zou ze op de audiokaart moeten zetten.

Dit wil niet zeggen dat de draagbare versie iedereen van de sokken zal blazen. Het levert een goed gevecht op in de groottecategorie tussen concurrerende luidsprekers. Het geluid is merkbaar heilig, in vergelijking met de volledige desktopoptie, maar dat is een oneerlijke vergelijking. Het zal geweldig zijn voor het luisteren naar muziek onderweg, wat meer is voor de nieuwigheid van draagbaar luisteren en minder voor actie van hoge kwaliteit. Het is een behoorlijk klinkende optie en geeft genoeg geluid om op het juiste volume over een glad oppervlak te springen.

Conclusie

Uiteindelijk zeg ik 'ja'. Het apparaat klinkt geweldig en laat je niet meer verlangen. Wat de aankoop echt het extra geld waard maakt, is het 2-in-1-ontwerp. Ik kan echt niet over het gebruiksgemak en de veelzijdige functionaliteit heen die de nesting speakers bieden.

Met genoeg poorten aan de achterkant om iedereen tevreden te houden, heeft ZAGG dit product duidelijk van begin tot eind doordacht. Als een gebruiker de batterij van het apparaat niet wil verspillen met Bluetooth, is er in plaats daarvan een aux-ingang. Opladen is zelfs een optie met de USB-uitgang. De mini kan zelfs worden opgeladen via een USB-micropoort, waardoor hij kan worden opgeladen zonder dat hij opnieuw hoeft te worden aangesloten op de full-size desktopluidspreker. Het zijn de kleine gebruiksmogelijkheden die de aandacht voor detail in deze speakerset echt laten zien.

Voor $ 249,99 zou ik bijna beweren dat het pakket een kans is om één te kopen. Ik zou verwachten dat een sounddock zoals de desktop Origin gemakkelijk ongeveer $ 250 kost als een op zichzelf staande eenheid. Met de extra draagbare Origin Mini inbegrepen, is $ 250 een uiterst redelijk prijskaartje. Er zijn heel weinig keren dat ik het echt eens ben met een productprijs in mijn beoordelingen, maar Origin maakt echt een solide product voor de vraagprijs. Als u een duurdere luidsprekerdock overweegt, kunt u overwegen deze recensie te lezen als uw laatste onderzoeksproject.

  Oorsprong uit de doos

Weggeven

Wat moet je doen om te winnen?

Het beste van alles is dat we verheugd zijn om samen te werken met ZAGG en een gloednieuwe Origin weg te geven! Vanwege bepaalde beperkingen is deze mogelijkheid alleen voor onze Amerikaanse lezers! Sorry voor onze internationale lezers, maar houd toekomstige weggeefacties in de gaten.

Volg de volgende stappen om mee te doen om kans te maken. Het is een grote weggever, dus je zult wat harder moeten werken:

Nogmaals bedankt aan ZAGG voor het opsturen van de recensie-eenheid en we kijken ernaar uit om tegen het einde van de week een winnaar te selecteren. Je wordt via Twitter DM gecontacteerd als je gewonnen hebt!

Winnaar aankondiging

De winnaar van onze ZAGG Origin winactie is Mark Litzinger . Gefeliciteerd Marc.

Bedankt aan iedereen die meedeed aan de weggeefactie, en bedankt aan de mensen van ZAGG voor het mogelijk maken ervan. Als je niet hebt gewonnen, houd ons dan in de gaten voor meer weggeefacties.

Als je meer wilt weten over de Origin, kijk dan eens op de website van ZAGG.