Zelda-achtige avonturengame Oceanhorn komt eindelijk aan in de App Store

 Oceaanhoorn 1

Deze week heeft Apple de iPad Editor's Choice in de schijnwerpers gezet voor een lief klein 3D-avonturenspel van een klein onafhankelijk bedrijf. Dit mobiele avontuur is het bewijs dat epische en uitgebreide games zoals The Legend of Zelda kunnen werken op iOS.

Oceanhorn: Monsters of the Uncharted Sea is een 3D-avonturenspel waarin spelers het opnemen tegen vijanden, puzzels oplossen en munten verzamelen terwijl ze het eiland van de Uncharted Sea verkennen. Maak je klaar voor speurtochten in deze prachtig weergegeven mobiele game...

Spelers 'zeilen en beginnen aan een epische reis' waar ze een vader moeten redden wiens enige aanwijzingen voor zijn verblijfplaats een notitieboekje en een halsketting zijn. Verken een uitgestrekte, nog niet in kaart gebrachte zee en leer alles wat er te weten valt over de mysterieuze eilanden.

 Oceaanhoorn 2 Door een verhaalgedreven plot te combineren met platformgameplay en mechanica voor het oplossen van puzzels, worden spelers getransporteerd naar een wereld die niet geheel verschilt van de avonturengames die geïnspireerd zijn door de koning van het genre, Zelda.

Met behulp van een virtuele joystick (iOS 7-controller ondersteund), dwalen spelers door Oceanhorn, op zoek naar aanwijzingen die kunnen helpen bij het vinden van de vermiste vader. Spelers kunnen communiceren met landschapsitems, zoals aardewerk gooien en gras maaien, om verborgen munten en harten te vinden. Laat bommen vallen voor ingestorte grotten om ze te openen en de binnenkant te verkennen. Vind sleutels in het gras om kisten vol handige items te ontgrendelen.

 Oceaanhoorn 3 Wanneer je grotten binnengaat, moet je deuren ontgrendelen door schakelaars om te draaien en blokken te verplaatsen. Bij sommige puzzels moet je beide doen. Zodra je het patroon hebt bedacht, word je beloond met een ontgrendelde kist. Vaak is er een sleutel die je nodig hebt in een toekomstig avontuur.

De game biedt meer dan 10 uur avontuur terwijl spelers elke hoek van de enorme omgeving verkennen. Spelers verdienen prestaties voor het vinden van items, het oplossen van puzzels en het ontdekken van nieuwe gebieden. Je hebt een avonturierspakket waarin je items opbergt die je tijdens je reis nodig hebt. Gebruik bommen, drankjes en spreuken om uit een lastige situatie te komen.

Beroemde componisten van videogamemuziek Nobuo Uematsu en Kenji Ito hebben de partituur gemaakt, wat bijdraagt ​​aan de algehele ervaring. Je zou verbaasd zijn hoeveel verschil een echt goede soundtrack je spelplezier verbetert.

Oceanhorn is beschikbaar voor de iPhone, iPad en iPod touch voor $ 8,99. Download het vandaag nog in de App Store .

Heb je Oceanhorn eerder gespeeld? Zie je de gelijkenis met Zelda? Laat ons weten wat je van de game vindt in de comments.